April 17, 2009

Vilken Gud ska man välja att tro på? Den mamma och pappa sa va.

We are all atheists about most of the gods that societies have ever believed in. Some of us just go one god further.
(Richard Dawkins)

Den kristne tycker att muselmanen är helt galen i sin tro, muselmanen tycker att juden fått allt om bakfoten, juden tycker att buddhisten håller på med filosofiskt dravel och buddhisten tycker att katoliken är rent åt helvete. Katoliken i sin tur tycker att allt är synd och akta er för kondomer såväl som abort.

I asatron tillbad man Tor och hans hammare, oj vad det åskade. I Romarriket en Gud för varje företeelse, mer hade man som gud inte tid för; Amor för kärlek, Mars för krig, Bacchus för vinet -in vino veritas. Och scientologerna tror att kraften finns i utomjordingar. ET phone home.

Och medan jag förlöjligar och ifrågasätter alla religioner, för de är ju i själva verket samma sak sak samma, same difference, då tycker de religiösa sinsemellan att han den där på andra sidan som tror på Jesus istället för Allah, han har fel. Men allt handlar ju i de flesta fall om vad din mamma och pappa sa åt dig att tro på som barn ( i ett fåtal fall blir dock folk religiösa eller konverterar som vuxna, men de har för det mesta genomgått en "livskris" och söker "meningen med livet"). Bhagadvadgita, Koran, Bibel eller Tora - allt är påhittat, allt är trams, vilket ju självklart bevisas av det faktum att de alla existerar.

1 comment:

  1. Hii! I am not sure to write somethin else here but, i was on : "bicodocorvo" and so i saw a picture where there were Amy Winehouse and you ?!
    and so I live in Paris and going soon to London, did you take this foto front of her home ? cause I am lookin for the block where she lives, can you help me ?
    Thank youuu !
    chikingo@hotmail.com send me a mal or add me =) =)
    see yaaaaaaa

    ReplyDelete